14 juni 2015
10:15

Bälinge IF F01

Referat: GUSK - Bälinge IF F01

Semifinalen mot GUSK blev en jämn historia, där vi trots att vi är taggade till tusen är lite passiva inledningsvis och låter motståndarna styra spelet och pressa oss ganska hårt. Efter ca 10 minuter hittar vi dock tillbaka i presspelet, blir lite mer aggresiva och lyckas på så sätt jämna ut spelet och matchen blir hädan efter väldigt chansfattig. Inget av lagen lyckas egentligen spela sig till några farliga avslut. Denna match kommer därför avgöras av mindre misstag och olyckliga omständigheter i fasta situationer. 1-0 till GUSK kommer i första halvlek efter en frispark från vänster utanför vårt straffområde som studsande letar sig förbi hela vår försvarslinje utan att någon får fram en fot eller kroppsdel. Lika olyckligt är 2-0 målet efter en fast situation (hörna?) där bollen olyckligt studsar in i mål via egna spelar där vi misslyckas att rensa bort bollen. Tungt att förlora en jämn semifinal mot GUSK, men hela laget ska trots allt ha en eloge att inte vika ner sig och att positionsspelet sitter där trots allt. Att GUSK inte lyckas spela sig förbi vår försvarslinje är bra, men ibland saknas det där lilla extra i viljan och turen som skulle kunna avgöra till vår fördel.